18.01.03

Ordning och reda bland tusentals enheter -kostnadseffektivt, säkert och miljöanpassat

Xllnc kan göra vardagen lättare genom att optimera företagens flöden med hjälp av smarta tjänster och produkter. Det handlar om att skapa ordning och reda bland kundens tusentals enheter som ger en kostnadseffektivisering på ett säkert och miljöanpassat sätt. Möt Xllnc Key Account Manager Ann Bengtsson.

Bild Ann.jpgKan du beskriva din roll som Key Account manager, vilka är dina specifika ansvarsområden?  

Som KAM har jag det kommersiella ansvaret mot våra kunder. Min uppgift är att identifiera våra kunders utmaningar, behov och framtida möjligheter. Därför är det viktigt att jobba nära kunden för att jag ska kunna skaffa mig en övergripande bild och förstå organisationen, vilka behov som finns och vart man är på väg.   

Hur jobbar du tillsammans med övriga medarbetare i bolaget? 

Jag jobbar tätt med både våra produktspecialister och Delivery Managers som har hand om det operativa arbetet med våra kunder. Eftersom Xllnc har en väldigt platt organisation kommer medarbetare från olika avdelningar hela tiden i kontakt med varandra. Det ger en värdeskapande, effektiv och dynamisk organisation och arbetsplats.

Du har varit på Xllnc sedan bolaget bildades 2011 i flera olika roller, berätta! 

Det har varit och är väldigt utvecklande och har gjort att jag kan bolaget utan och innan. När Xllnc bildades var jag chef för order/ inköp och med i processen som lade grunden för ett långsiktigt partnerskap. Flera kunder som vi inledde samarbete med är fortfarande kvar vilket visar att Xllnc arbetssätt är ett framgångsrikt koncept. Därefter var jag under en period Head of Delivery Management.  

När jag hade varit chef under ganska många år fick jag koncentrera mig enbart på kunderna i rollen som Key Account Manager.   

Xllnc bildades genom en sammanslagning av bolagen Printure och Nicator och du var  anställd på Nicator, vilken roll hade du där? 

Från början blev jag anställd som kundvårdare, det var exakt så rollen benämndes i annonsen när jag sökte. Jag tyckte rollen lät spännande och jag fick jobbet. Det är också det jag brinner för, att alltid ha kunden i fokus.  

Jag fick förmånen att få chefsutbildningar genom arbetet. På den tiden var vi inte så stora och därmed fanns möjligheten att jobba i flera olika roller vilket var roligt och utvecklande.  

Bolaget växte snabbt under en tid, mer struktur krävdes och flera omorganisationer gjordes. Det var en rolig resa som jag har nytta av idag då Xllnc är i samma spännande skede idag.

De roller du haft och den du har idag, var det din målsättning när du utbildade dig?  

Jag är utbildad inom ekonomi och teknik och min stora passion är människor. Jag kan se tydliga spår när jag ser tillbaka på mitt yrkesliv och vad som drivit mig framåt. Den röda tråden genom mitt arbetsliv är ekonomi, teknik och människor. Jag har också ett stort miljöengagemang. Jag känner mig aldrig ”färdigutbildad” utan behöver alltid ständig utveckling och nya mål.  

Det är mitt jobb att presentera och föreslå Xllnc lösningar för både befintliga och presumtiva kunder. Xllnc kan göra vardagen lättare genom att på bästa sätt optimera företagens flöden med hjälp av våra tjänster och produkter. Det handlar om hur våra tjänster skapar ordning och reda bland kundens tusentals enheter och ger en kostnadseffektivisering på ett säkert och miljöanpassat sätt.  

Jag vet att du älskar att resa och att du gör det flera gånger per år. Är det mötet med nya kulturer och människor som lockar?  

Ja, ingen tvekan. Jag älskar att resa, det ett sätt för mig att utvecklas och växa som person. Det är lycka att få möta nya kulturer, lära mig om länders historia och träffa människor från jordens alla hörn.

Vad är det med just Xllnc som får dig att stanna kvar år efter år?  

Den härliga stämningen som finns i bolaget och att frihet under ansvar inte bara är tomma ord utan faktiskt en del av kulturen. Istället för att byta arbetsgivare har jag fått möjligheten att byta arbetsuppgifter i ett bolag som är under ständig utveckling för att möta framtiden.  

Jag tycker också att det är oerhört inspirerande att det finns så många unga människor på bolaget. Att få följa dem och se dem växa och utvecklas är fantastiskt inspirerande. Jag har ju själv haft den förmånen. Det har varit och är viktigt för mig att vara i ett bolag som satsar på sina anställda.  

Följ Xllnc blogg!