Xllnc rekryterar innovationsvetare till ny tjänst som Sales Coordinator

ÄMNEN: Medarbetare Innovation Sales

Ninni Udén
2017-09-11
"Min tes är att en organisation blir än mer framgångsrik och välmående om man integrerar den yttre effektiviteten med den inre i målstyrningen."

Hej Laura, välkommen till Xllnc! Du kommer få en helt ny roll i säljteamet, berätta?

Hej Ninni, tack det känns jättebra att vara här. Ja, precis, Xllnc har byggt en stor säljorganisation med flera Key Account Managers som jobbar nära våra kunder. Min roll är förlagd back-office där jag kommer att vara med och sätta processerna för och samordna de administrativa flödena. Syftet är att frigöra tid för våra Key Account Managers så att de kan ha fullt fokus på våra kunder. I och med att vi inrättar en Sales coordinator undviker vi dubbelarbete och får en effektivare säljorganisation.

Laura Johnsson Sales Coordinator Xllnc Nordic

Du skriver parallellt på din master uppsats i Management på Stockholm Business School. Vad har du valt för inriktning?

Det stämmer, jag är snart klar med min Master som handlar om resultatorienterad målstyrning. Utifrån min tes ska jag försöka belysa vikten av inre effektivitet så väl som yttre effektivitet. Många företag fokuserar på den yttre effektiviteten, alltså ekonomiska mål som lönsamhet och budget, vilket så klart är jätteviktigt. Min tes är att organisationen blir än mer framgångsrik och välmående om man integrera den yttre effektiviteten med den inre i målstyrningen.

Kan du ge exempel på inre effektivitet?

Den inre effektiviteten handlar om de mjuka faktorerna i en organisation, som ledarskap, motivation, arbetsklimat och miljö. Sånt som får människor att trivas eller inte. Kreativitet får vi inte heller glömma, en otroligt viktig parameter.

Organisationsutveckling verkar vara din passion, hur kommer det sig?

Absolut det är det, och innovation. Idéerna till min master springer delvis ur ett ständigt pågående samtal som jag har med min farfar. Han har jobbat som Managementkonsult i femtio år och har fått mig att få upp ögonen för ämnet.

Vid sidan av dina studier har du jobbat på Xllnc systerbolag Xllnc Advise, vad gjorde du där?

Jag jobbade som rekryterare. Under studietiden ville jag ha ett extraarbete som gick att kombinera med mina studier. Jag hade fokus inställt på rekrytering så att det blev IT-branschen var mer en slump. Först var jag faktiskt lite skeptisk till om jag skulle ha tillräcklig kunskap för att jobba på ett IT bolag men det har gått bra. Jag insåg tvärtom att det är just i IT branschen jag vill vara.

Vad var det du upptäckte som gjorde att du vill utvecklas i just IT branschen?

Det jag fascineras mest över är hur föränderlig branschen är. Jag är innovationsvetare i grunden där stort fokus ligger på snabbföränderliga branscher och hur man hanterar dessa. Även om jag inte hade så mycket IT kunskap när jag började på Xllnc Advise så insåg jag att hur mycket man än kan, behöver man hela tiden vara på tårna och utvecklas. Teknikutvecklingen går i ett rasande tempo och det är den kompetensen som behövs, förmågan att vara öppen för och ständigt vilja lära sig nytt och ligger nära innovation.

Följ Xllnc blogg!

Dela: